Kuinka poistaa Facebook-tilisi ikuisesti

Onko sinulla tarpeeksi, kun Facebook teki miljardeja tietojasi ja miten se suojaa tietojasi? Tässä on vaiheet tilin poistamiseksi nopeasti lopullisesti.

Jos et enää luota tai sinulla on tarvetta käyttää Facebookia, on melko helppo poistaa tilisi ja tietosi maailman suosituimmasta sosiaalisesta verkostosta.



Facebookin arvokkain voimavara on tietosi, mukaan lukien henkilökohtaiset tietosi, tykkäyksesi, kommenttisi, viestisi ja ystäväsi, koska se antaa yritykselle tietää enemmän persoonallisuudestasi ansaita miljardeja dollareita näiden tietojen avulla.

Asiat voivat myös pahentua entisestään, kun yritykset eivät suojaa tietojasi ja tietosi pääsevät väärään käsiin. Kuten olemme nähneet Cambridge Analytica -fiascon kanssa, jossa tietoyhtiö pystyi keräämään tietoja 50 miljoonalta käyttäjältä sovelluksen avulla, joka Facebook väitteet rakennettiin tutkimustyökaluksi, tiedoksi, jota voidaan käyttää useilla haitallisilla tavoilla.

Tässä opas, opit helposti vaiheet poistamaan ikuisesti Facebook-tilisi ja tietosi.



Kuinka ladata varmuuskopio Facebook-tiedoista

Yleensä Facebook-arkisto sisältää valokuvia, chat-historiaa, verkko-IP-osoitteita, kasvojentunnistustietoja, napsauttamasi ilmoituksia, yksilöitäviä henkilökohtaisia ​​tietoja, kirjautumisia, luottokorttitietoja ja paljon muuta. Ennen tilisi poistamista on hyvä luoda ja ladata varmuuskopio kaikista Facebook-tiedoista.

Luo ja lataa Facebook-arkisto seuraavasti:

  1. Avata Facebook-asetukset sivu.



  2. Napsauta Yleiset tiliasetukset -kohdassa Lataa kopio linkki.

    Facebook settings page

    Facebook-asetussivu
  3. Napsauta 'Lataa tietosi' -sivua Käynnistä arkisto painiketta.

    Download your information Facebook page

    Lataa tietosi Facebook-sivusi
  4. Vahvista Facebook-salasanasi ja napsauta Lähetä painiketta.

  5. Klikkaa Käynnistä arkisto painiketta.

  6. Klikkaa Okei -painike vahvistaaksesi.

  7. Kun olet saanut vahvistusviestin, palaa takaisin 'Lataa tietosi' -sivulle ja napsauta Lataa arkisto painiketta.

    Download archive from Facebook

    Lataa arkisto Facebookista
  8. Vahvista Facebook-salasanasi ja napsauta Lähetä painiketta.

Kun olet ladannut tietoarkiston, on aika poistaa Facebook-tilisi lopullisesti, mikä tarkoittaa, että poiston jälkeen et voi palauttaa sitä.

Kuinka poistaa Facebook-tilisi

Jos olet valmis, avaa vain Tämä Facebook linkkija napsautaPoista minun tilini painiketta.

Delete Facebook account settings
Poista Facebook-tilin asetukset

Napsauttamisen jälkeen tiliäsi merkitään poistettavaksi, eikä se ole enää muiden Facebookin käyttäjien käytettävissä.

Yrityksen mukaan lopetusviive on, joten pyyntösi käsittelyyn kestää useita päiviä. Varmista, että et kirjaudu takaisin tiliisi tämän viivejakson aikana, jos tilin poistopyyntö peruutetaan.

Kun pyyntö on käsitelty, Facebook-tiliäsi ei enää ole, mutta kaikkia toimintoja ei poisteta. Esimerkiksi ystäväsi profiiliin kirjoittamasi kommentit voivat edelleen näkyä tilin poistamisen jälkeen. Lisäksi Facebook pitää lokitietueesi, mutta niitä ei enää liitetä henkilöllisyyteesi.

Vaikka Facebook-tilisi poistaminen on melko yksinkertaista, pidä mielessä, että tilin ja siihen mahdollisesti liittyvien tietojen poistaminen kokonaan voi kestää 90 päivää.

Facebook-tilisi poistamisen lisäksi muista, että myös sosiaalisen verkoston jättiläinen omistaa muut yritykset, kuten WhatsApp, Intagram ja monet muut sinänsä, sinun tulee myös harkita itsesi poistamista näistä palveluista.