Kuinka poistaa sijainti- ja hakuhistoria automaattisesti Googlesta

Nyt Google antaa sinun poistaa toimintahistoriansi automaattisesti 3–18 kuukauden välein. Näin voit määrittää tämän uuden ominaisuuden.

On tunnettu tosiasia, että Google kerää käyttäjiltä sijainti-, verkko- ja sovellustoiminnot käyttäessäsi Google-hakua, YouTubea ja muita palveluita oppiakseen käyttäjien käyttäytymistä mainosten täsmällisessä näyttämisessä ja käyttökokemuksen parantamiseksi.



Tietosuojaongelmien seurauksena Google on nyt asteittain uuden ominaisuuden käyttöönotto jonka käyttäjät voivat valita manuaalisesti poistaaksesi sijaintihistorian, verkko- ja sovellustoiminnot automaattisesti tileiltään.

Voit aina poistaa näiden tietojen keräämisen käytöstä, mutta uusien asetusten pitäisi auttaa sinua saamaan henkilökohtaisempi kokemus Google-palveluita käytettäessä ja suojaamaan yksityisyyttäsi hieman paremmin.

Tässä opas, opit asettamaan kuinka kauan Google saa säilyttää tietosi ennen niiden poistamista. Katsomme myös vaiheita, joilla sijaintihistoria, verkko- ja sovellustoiminnot poistetaan käytöstä kokonaan Google-tililläsi.



Kuinka poistaa sijainti- ja hakuhistoria automaattisesti Googlesta

Poista nämä sijainti- ja tapahtumahistoriat automaattisesti Googlesta seuraavasti:

  1. Avaa sinun Google-tili.

  2. Klikkaa Tiedot ja mukauttaminen vasemmasta ruudusta.



  3. Napsauta 'Toiminnan ohjaimet' -kohdassa Hallitse aktiviteetin hallintaa vaihtoehto.

    Manage your activity controls

    Hallitse aktiviteetin hallintaa
  4. Napsauta ”Verkko- ja sovellustoiminta” (tai “Sijaintihistoria”) -kohdassa Hallitse toimintaa painiketta.

    Manage activity

    Hallitse toimintaa
  5. Klikkaa Valitse kuinka kauan säilyttää painiketta.

    Choose how long to keep your data on Google servers

    Valitse kuinka kauan tietojasi säilytetään Google-palvelimilla
  6. Valitse yksi kolmesta vaihtoehdosta:

    • Pidä, kunnes poistan manuaalisesti (oletus).
    • Pidä 18 kuukautta.
    • Pidä 3 kuukautta.

    Google autom delete data options

    Google autom poistaa data-asetukset
  7. Klikkaa Seuraava painiketta.

  8. Klikkaa Vahvistaa painiketta.

    Confirm Google data auto-delete settings

    Vahvista Google-tietojen automaattisen poiston asetukset
  9. Klikkaa Sain sen painiketta.

Kun olet suorittanut vaiheet, kaikki määrittämääsi päivää vanhemmat verkko- ja sovellustoiminnot poistetaan automaattisesti.

Kuinka poistaa sijainti- ja hakuhistoria Googlessa

Poista sijainti- ja aktiviteettitietojen keruu käytöstä Googlessa seuraavasti:

  1. Avaa sinun Google-tili.

  2. Klikkaa Tiedot ja mukauttaminen vasemmasta ruudusta.

  3. Napsauta 'Toiminnan ohjaimet' -kohdassa Hallitse aktiviteetin hallintaa vaihtoehto.

    Manage your activity controls

    Hallitse aktiviteetin hallintaa
  4. Sammuta “Toimintoohjeet” -kohdan kytkentäkytkin Verkko- ja sovellustoiminta (ja Sijaintihistoria).

    Disable Google activity tracking

    Poista Google-toiminnan seuranta käytöstä
  5. Klikkaa Tauko painiketta.

    Pause Google tracking

    Keskeytä Google-seuranta

Kun olet suorittanut vaiheet, Googlen ei pitäisi enää kerätä aktiviteettejasi tai sijaintiasi käyttäessäsi palveluitasi.

Vaikka sijainti- ja aktiviteettitietojen keräämisen estäminen on ollut olemassa jo pitkään, mahdollisuus poistaa historiasi automaattisesti 3 tai 18 kuukauden kuluttua ovat uusia ominaisuuksia, jotka otetaan käyttöön asteittain käyttäjille.