Kuinka tarkistaa, onko Cambridge Analytica hankkinut Facebook-tietojasi

Facebook page to check if data was shared with Cambridge Analytica

Facebook asetti saataville apusivun tarkistaaksesi, jaettiinko tietosi Cambridge Analytican kanssa.

Cambridge Analytica -skandaalin jälkeen, jossa yritys pystyi keräämään tietoja väärin yli 87 miljoonalta käyttäjältä, sosiaalisen median jättiläinen alkoi ilmoittaa käyttäjille, jos heidän tilinsä on päivitetty.



Jos et ole saanut ilmoitusta, voit nopeasti selvittää, jaettiinko tietosi Cambridge Analytican kanssa vierailevat tällä sivulla(kautta Engadget).



Sivu selittää, kirjaudutko sinä tai joku ystävistäsi ”This Is Your Digital Life” -tutkimukseen, joka keräsi tietosi, joita Cambridge Analytica käytti oppiaksesi sinusta ja ystävistäsi, ja käytti tietoja sinua vastaan.

Facebook help center to check Cambridge Analytica
Facebook-ohjekeskus tarkistaa Cambridge Analytica

Jos kuulut käyttäjiin, sinua pyydetään muuta sovellusasetuksiasi, ja on myös hyvä idea tarkistaa sovelluksesi luettelosi ja peruuttaa ne, joita et enää käytä. Edelleen kuitenkin, että Facebook poistaa sovellukset automaattisesti, jos et ole käyttänyt niitä kolmen kuukauden kuluessa. Lisäksi Facebook tarkastaa myös kehittäjiä varmistaakseen, että sama asia ei toistu.



Jos olet kyllästynyt Facebookiin ja olet valmis lopettamaan, tässä ovat vaiheet tilisi poistamiseksi oikein lopullisesti.